Forskningsprojekt

Exempel på forskningsprojekt som genomförts med medel från Stiftelsen

Miden Melle-Hannah vinner innovationspris

Miden Melle-Hannahs uppfinning, ett instrument som kan förbättra provtagning och borttagning av urinblåsecancer, är en av de svenska vinnarna av det internationella innovationspriset Quality Innovation Award.

Mer information om arbetet

Operation och strålterapi är likvärdig behandling vid prostatacancer

Stor svensk studie ger ny kunskap: Operation och strålterapi är likvärdig behandling vid prostatacancer. Det visar David Robinson, överläkaren i urologi i Region Jönköpings län, tillsammans med en grupp kollegor i en omfattande forskningsstudie, vars resultat går emot tidigare studier och kan få betydelse för valet av behandling.

Mer information om studien

Längre behandling med Tamoxifen kan förlänga liv

Många kvinnor med bröstcancer avbryter behandlingen i förtid på grund av de biverkningar som läkemedlet Tamoxifen kan ge. Idag rekommenderas patienter tamoxifen i fem till tio år ”men om vi kan få de kvinnor som avbryter behandlingen tidigt att stå ut i två till tre år skulle vi spara många liv”, säger Maria Ekholm.

Mer information om studien

Hjärtats hus

Hjärtats Hus – en mötesplats för cancersjuka, närstående och nära vänner. Oavsett vilken sorts cancer man drabbats av, eller var i tid man befinner sig, som nyligen sjuk eller om man har det långt bakom sig, spelar ingen roll.

Mer information om arbetet