Forskningsprojekt

Hjärtats hus

Hjärtats Hus är en mötesplats för cancersjuka, närstående och nära vänner. Oavsett vilken sorts cancer man drabbats av, eller var i tid man befinner sig, som nyligen sjuk eller om man har det långt bakom sig, spelar ingen roll.

Närstående är en grupp som får ta ett stort ansvar idag, vi måste bli bättre på att ta hand om varandra. Alla är välkomna. Ingen anmälan krävs, bara att droppa in då vi har öppet. I flygeln vid Ryhovs Herrgård möts vi varje onsdag eftermiddag. Här finns volontärer som själva har varit med om detta, som sjuk eller närstående.

Vi går promenader, vi fikar tillsammans, vi ordnar olika aktiviteter och föreläsningar. Att få träffa andra som är i denna situation är till stor hjälp. Att få nya vänner som förstår mig och en plats där jag kan ställa mina frågor och det finns de som alltid lyssnar. Här blandar vi allvar med skratt, precis så som livet är.

Hjärtats Hus är ett samarbete med Region Jönköpings Län, där Regionen står för lokalhyra och vi har fått pengar från Fonden Klinisk Cancerforskning Jönköpings Län, vilket vi är väldigt tacksamma för.

Detta är ett första steg, vi hoppas att det skall sprida sig i länet och gärna även i landet. Behovet är stort, det vet vi.

Inslag om Hjärtats hus, Jönköping, TV4, Nyhetsmorgon, 14 november 2016

Inslag om Hjärtats Hus, Jönköping, Smålandsnytt, 17 november 2016